Banca digitala Bunq devine unicorn dupa o investitie de $228M

Banca digitala Bunq devine unicorn dupa o investitie de $228M

Bunq, banca digitala cu sediul central in Amsterdam, a atras o investitie de tip venture capital de $228 milioane ajungand la o valoare de $1.9 miliarde. Fondatorul si CEO-ul sau, Ali Niknam, a devenit astfel antreprenorul ce a ridicat cea mai mare runda de serie A pentru o companie europeana de fintech.

Bunq face parte din valul de inovatori digitali din fintech care au aparut in toata Europa in ultimul deceniu. Dupa cativa ani de autofinantare, compania a atras investitia intr-o runda de finantare condusa de Pollen Street Capital. Ca parte a rundei de finantare, Bunq a realizat si prima achizitie in Capitalflow Group pentru a ajuta banca digitala sa ofere imprumuturi pentru IMM-uri.

Fondata in 2013 de Lindsey McMurray, Pollen Steet Capital opereaza acum prin strategii de capital privat si de credit in numele investitorilor, care includ marile fonduri de pensii, administratori de active, banci si birouri de familie din intreaga lume. Potrivit Reuters, prin aceasta finantare, fondul britanic de investsitii a achiziționat o participatie de 10% la Bunq.

„Combinand expertiza in imprumuturi a IMM-urilor Capitalflow, capacitatea de executie digitala a Bunq, se creează o platforma cu adevarat interesanta, cu crestere ridicata si auto-sustinuta, cu o acoperire paneuropeana care va marca un nou standard in sectorul bancar digital european ”, spune James Scott, partener al Pollen Street Capital.

Achizitia Capitalflow va ajuta, de asemenea, Bunq sa-și continue calea catre profitabilitate, atingand prima data acest nivel in aprilie 2021.

„Pentru noi a fi durabil inseamna, de asemenea, a avea practici de afaceri sanatoase si, acest lucru ar putea parea de moda veche, dar, ca afacere, trebuie să obtinem profit si, in cele din urma, trebuie să avem un model de afaceri care sa poata genera acest lucru „, a adaugat Niknam. Atingerea profitabilitatii nu a fost singura etapa de succes a Bunq in acest an. Banca digitala a atins, de asemenea, un nivel al depozitelor utilizatorilor la peste 1 miliard de euro, mai mult decat dublarea fata de anul anterior.

Bunq a deschis birouri in Rotterdam si Köln, Germania in ultimele sase luni.

La inceputul acestui an, Bunq a devenit primul fintech care s-a alaturat retelei TARGET Instant Payment Settlement, dezvoltata de Banca Centrala Europeana.