Credit noua casa – pe Octo, bancile se lupta sa iti ofere cea mai buna dobanda online

Pentru credit noua casa, Octo te ajuta sa obtii cea mai buna dobanda de pe piata la imprumut. Este gratuit si 100% online.

Programul Prima Casa s-a transformat in Programul Noua Casa si, pe langa noile facilitati, isi pastreaza principalele avantaje majore, fata de orice alt credit ipotecar: avansul cel mai mic, dobanda imbatabila, garantia de stat.

Valorea credit noua casa. Creditul Noua Casa se acorda in lei, pentru achizitia unei singure locuinte, iar valoarea maxima a creditului pe care il poti accesa este de:

 • 119.000 Euro – pentru locuinte a caror pret este de maxim 140.000 Euro, in acest caz avansul solicitat este de 15%
 • 66.500 Euro – pentru locuinte a caror pret este de maxim 70.000 Euro, in acest caz avansul solicitat este de 5%

Dobanda credit noua casa. Este variabila, calculata in functie de Indicele de referinta pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) la care se adauga o marja fixa de maxim 2%.

Garantii credit noua casa. Constau in: ipoteca de rang I in favoarea bancii si a Statului Roman asupra imobilului achizitionat prin credit, ipoteca mobiliara asupra soldurilor creditoare ale tuturor conturilor deschise la banca finantatoare, depozit colateral constituit in favoarea bancii si valabil pe intreaga durata a finantarii, reprezentand contravaloarea primelor 3 rate de dobanda.

Asigurari credit noua casa. Asigurarea obligatorie a locuintelor (PAD) si Asigurarea facultativa a imobilului, cesionate in favoarea Statului, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice si a bancii, pe toata perioada de creditare.

Durata credit noua casa. Este de max. 30 de ani.

Cine poate aplica. Daca doriti sa aplicati pentru un credit Noua Casa, trebuie sa va incadrati in una dintre cele
doua situatii:

 • fie nu detineti in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul/sotia nicio locuinta, indiferent
  de modul in care a fost dobandita;
 • fie detineti in proprietate cel mult o locuinta, cu o suprafata utila mai mica de 50 mp, dar
  care nu a fost achizitionata prin programul Prima Casa.

Programul nu are limita de varsta si poate fi accesat fie singur, fie impreuna cu partenerul de viata, daca indepliniti amandoi criteriile de eligibilitate ale Programului. Daca unul dintre soti este sau a fost beneficiar al Programului, cu consultanta din partea bancii, exista posibilitatea de a accesa creditul Noua Casa doar sotul care indeplineste conditia legata de accesarea unei singure locuinte in cadrul Programului si care va avea calitatea de imprumutat, celalalt avand doar calitatea de garant/ coplatitor. Garantul, persoana fizica, sot/sotie al/a beneficiarului, este parte semnatara a contractului de garantare, are calitatea de co/proprietar al locuintei achizitionate in cadrul Programului, isi asuma toate obligatiile si beneficiaza de aceleasi drepturi ca si beneficiarul.

Locuinta pe care o poti cumpara si la ce pret. Programul Noua Casa diferentiaza locuintele in functie de pret in contextul cerintelor legate de categoria locuintei, avansul minim obligatoriu si procentul maxim de garantare astfel:

 • cu un pret de maxim 70.000 Euro – majoritatea locuintelor achizitionate prin Program, noi, vechi sau consolidate. Pentru acestea avansul minim obligatoriu este de 5% iar procentul maxim de garantare de 50%.
 • cu un pret cuprins intre 70.001 Euro -140.000 Euro – locuinte NOI, inclusiv cele construite prin programele ANL, pentru care documentele de receptie la terminarea lucrarilor de constructii s-au semnat cu cel mult 5 ani inainte de data solicitarii creditului garantat. Pentru acestea avansul minim obligatoriu este de 15% iar procentul maxim de garantare de 60%.

Programul permite si achizitionarea unor proprietati cu valori ce depasesc 70.000 / 140.000 euro cu conditia achitarii diferentei din surse proprii.

Daca imobilul nu este finalizat sau nu te-ai hotarat asupra locuintei pe care doresti sa o cumperi, poti utiliza creditul Noua Casa optand pentru o Promisiune unilaterala de creditare, emisa de banca, completata de o promisiune de garantare emisa de FNGCIMM. Valabilitatea maxima a promisiunilor de creditare/garantare este de 18 luni.

Costuri credit noua casa. Pentru a afla costurile exacte ale unui credit Noua Casa este necesar sa soliciti informatii bancii dar trebuie sa fii pregatit financiar pentru a acoperi urmatoarele:

 • Avansul minim obligatoriu- 5% daca locuinta nu depaseste 70.000 Euro sau 15% daca are un pret cuprins intre 70.001-140.000 Euro, calculat in lei la cursul valutar din ziua analizei.
 • Depozitul colateral – reprezentand contravaloarea a 3 rate de dobanda, constituit pentru garantarea dobanzii. Dobanda – IRCC +max. 2% (IRCC=Indice de Referinta pentru Creditele Consumatorilor).
 • Comisionul anual de garantare catre FNGCIMM – 0,3% – stabilit anual de MFP si calculat la sold. Pentru locuintele de pana in 70.000 euro, comisionul se aplica la 50% din soldul creditului, iar pentru cele ce trec de 70.000 euro, comisionul se aplica la 60% din soldul creditului.
 • Alte costuri: prima de asigurare a imobilului, taxele notariale pentru cumpararea locuintei.

Documente necesare credit noua casa. Banca va analiza documentatia de credit si dupa aprobarea finantarii va transmite catre FNGCIMM solicitarea/promisiunea de garantare prin intermediul unei aplicatii web, atasand in aplicatie urmatoarele documente:

 • Solicitarea de garantare/ Solicitarea de emitere a promisiunii unilaterale de creditare si Promisiunea de garantare daca este cazul;
 • Documentul de identitate al beneficiarului/beneficiarilor si al sotului/sotiei, daca este/sunt casatorit/casatoriti, in copie certificata;
 • Declaratia pe propria raspundere a beneficiarului;
 • Antecontractul de vanzare-cumparare autentificat sau sub semnatura privata cu data certa;
 • Extras de carte funciara privind locuinta ce urmeaza sa fie achizitionata din finantare, eliberat cu cel mult 15 zile inainte de data solicitarii de garantare;
 • Certificatul de eficienta energetica pentru una dintre clasele A, B sau C;
 • in cazul acordarii unei promisiuni de garantare se ataseaza si promisiunea unilaterala de creditare;
 • in cazul achizitionarii unui imobil care a mai facut obiectul unei finantari garantate in cadrul Programului, pentru care interdictia de instrainare a expirat, se ataseaza si acordul emis de MFP pentru instrainarea locuintei achizitionate din cadrul Programului si pentru ridicarea temporara a interdictiei de grevare cu sarcini a locuintei achizitionate de catre vanzator.

FNGCIMM analizeaza dosarul si, daca este corect si complet, transmite bancii aprobarea prin intermediul aceleiasi aplicatii web iar beneficiarul va semna contractul de credit si contractul de vanzare -cumparare.

Pentru a accesa cat mai rapid un credit, si de a avea posibilitatea de a obtine cea mai buna oferta de pe piata, Octo Banking este alaturi de tine. Creaza si tu un cont si adauga cererea de credit. Este gratuit.

Octo Banking oferă puterea oamenilor atunci când vine vorba de finanțare în relația lor cu o bancă, IFN sau altă instituție financiară. Știm cu toții că o persoană fizică / o companie nu are puterea de a negocia o rată a dobânzii mai bună. Ei bine, schimbăm asta!

 • Fie că aveți nevoie de un credit rapid, un împrumut personal sau de afaceri, un leasing sau chiar factoring, Octo. este locul în care aveți posibilitatea de a primi una dintre cele mai bune rate ale dobânzii de pe piață.
 • Pe platforma noastră de licitare, băncile, IFN-urile și alte entități financiare concurează între ele într-un „război” de licitare de 5 zile (2 zile pentru împrumuturi rapide) pentru a oferi utilizatorilor noștri (persoane fizice / companii) cea mai mică rată a dobânzii posibilă pentru fiecare cerere. La final, poți alege oferta care îți place cel mai mult. Și este #gratuit.

Cum funcționează? Foarte simplu, rapid și gratuit:

 1. creează un cont și adaugă o cerere cu info privind suma necesară, destinația împrumutului, precum și alte detalii;
 2. apoi instituțiile financiare corespunzătoare criteriilor tale se vor „lupta” între ele pentru a-ți oferi o dobândă cât mai scăzută, timp de 5 zile (respectiv 2 zile pentru împrumuturi rapide tip IFN);
 3. alege oferta cea mai bună, și începe procedura de acordare a împrumutului.