Facebook Pay va fi disponibil in magazinele online incepand din August

Facebook Pay isi extinde disponibilitatea in afara propriei platforme social media, permitand astfel comerciantilor online sa adauge serviciul ca optiune de plata direct pe propriile site-uri ale acestora. Cumparatorii online vor avea prin Facebook Pay o alta optiune de a plati cumparaturile pe langa metodele obisnuite de plata. Initial, Facebook a lansar sistemul de plati pentru utilizare pe site-ul sau principal, precum si pe aplicatiile mobile WhatsApp si Instagram.

Asadar, precum cardurile stocate de Google, integrarile PayPal, Amazon Pay si altele, Facebook Pay devine un jucator important si pe segmentul de acceptare plati online. Comerciantii Shopify vor fi primii ce vor putea folosi optiunea de acceptare plati, urmand sa fie disponibila si pentru alti comercianti dupa lansarea din august.

Anuntul extinderii marcheaza cea mai recenta miscare a gigantului social media american, care va intari concurenta in segmentul platilor online.

Aceasta nu este doar o modalitate mai simpla pentru comerciantii online de a accepta plata cu cardul pe care clientii le-au stocat deja in profilurile lor de Facebook, ci si o modalitate de a obtine si mai multe date pe Facebook. Anuntul indica aceasta pagina de confidentialitate pentru Facebook Pay, care precizeaza in mod clar: „ca si in cazul optiunilor de plata anterioare din aplicatiile grupului Facebook, atunci cand efectuati plati cu Facebook Pay, vom colecta informatii despre achizitie, cum ar fi metoda de plata, data tranzactiei, facturare, expediere si detalii de contact. Am proiectat Facebook Pay pentru a stoca si cripta in siguranta numerele cardului si ale contului dvs. bancar.

Totodata, ca si in cazul celorlalte produse ale noastre, actiunile pe care le intreprindeti cu Facebook Pay pot fi utilizate in scopuri precum furnizarea de continut si reclame mai relevante, pentru a oferi asistenta clientilor si pentru a promova siguranta si integritatea (de exemplu, pentru a investiga incalcarile politicilor noastre de plati) . De exemplu, daca cumparati o manusa de baseball pe Facebook Marketplace, este posibil sa vedeti un anunt pentru o bata de baseball. Numerele de card si de cont bancar pe care le furnizati nu vor fi utilizate pentru a va personaliza experienta sau pentru a informa anunturile pe care le vedeti.”

In timp ce Facebook Pay este inca folosit doar de o mica parte din cumparatorii care achizitioneaza in prezent bunuri si servicii in magazin si online cu Apple Pay sau Google Pay, cei 2,8 miliarde de utilizatori activi ai gigantului social media reprezinta o baza formidabila din care sa isi dezvolte cel mai nou flux de venituri.