FinTech-ul britanic Tide a atras o investitie de $100M

FinTech-ul britanic Tide a atras o investitie de $100M

Tide, FinTech-ul britanic cu sediul la Londra, este in continua crestere. Atfel, pentru a concura cu ceilalti jucatori de pe piata de servicii financiare precum Monzo sau Revolut, acesta tocmai a anuntat o noua runda de finantare de Seria C. Compania britanica a strans 100 de milioane de dolari ajungand la o evaluare de 650 de milioane de dolari. Cu aceasta, investitia totala stransa de companie a crescut pana la 200 de milioane de dolari pana in prezent.

Injectia de capital vine la doar cateva saptamani dupa ce Tide a anuntat planurile de a incepe strategia de expansiune internationala in India, cu angajamentul de a investi 100 de milioane de lire sterline și de a crea 1.000 de locuri de munca in urmatorii cinci ani.

Runda de Seriei C a fost condusa de Apax Digital, echipa de capital de crestere a Apax Partners. La runda au participat, de asemenea, si Anthemis, Jigsaw, Augmentum, SBI, Local Globe / Latitude si SpeedInvest, acestia fiind deja investitori existenti in companie.

Tide are un portofoliu de 350.000 de clienti IMM si a deschis peste 410.000 de conturi business de la lansarea sa in Marea Britanie in anul 2017, precizand ca finantarea va fi utilizata pentru a sprijini strategia sa de expansiune internationala.

Oliver Prill, CEO Tide, a declarat: „Parteneriatul cu Apax Digital valideaza potentialul Tide de a continua traiectoria noastra de creștere si de a castiga tractiune pe pietele globale. Povestea de crestere a Tide pana in prezent a fost extrem de interesanta, creand o platforma diversa care deserveste proprietarii de afaceri mici, precum si generand cote de piata semnificative. Pe masură ce ne lansam Tide pe plan international, nu am putea avea un grup mai bun de investitori care sa ne sprijine. Asteptam cu nerabdare sa colaboram cu Apax Digital pentru a ne realiza ambitia de a deveni o platforma financiara de afaceri la nivel mondial. ”

Mark Beith, partener la Apax Digital si Niccolò Ferragamo, director la Apax Digital, au declarat: „Intreprinderile mici sunt un pilon cheie al economiei. Cu toate acestea, de ani de zile, acestea au fost deservite atat de servicii financiare, cat si de furnizorii de software. Platforma de ultima oră a Tide imputerniceste IMM-urile, oferind software fara probleme, usor de utilizat, pentru nevoile lor financiare. Suntem incantati sa colaboram cu Oliver si echipa Tide in misiunea lor de a simplifica viata a milioane de intreprinderi mici la nivel global. ”

Recent, Tide a lansat Tide Credit Builder pentru a ajuta companiile mici sa isi construiasca scorul de credit Experian pentru a se imprumuta pentru a creste. Acesta ii va ajuta pe membrii ssi sa isi consolideze bonitatea, acordandu-le un micro „imprumut invers” de 240 GBP. Compania face „rambursari” de aproximativ 23 GBP pe luna catre Tide; dupa efectuarea a 12 plati lunare, compania va primi înapoi 240 GBP.